tiistai 4. marraskuuta 2014

DIY! Reseptivihko

Opiskelen elintarvikealaa ja tarkoitus on suuntautua leipuri-kondiittoriksi. Siitä voikin päätellä, että rakastan kokkailua ja leipomista. Opiskelijabudjetilla ei kuitenkaan ole varaa ostella kaikenmaailman ihania ruoka- ja leivontakirjoja, vaikka kuinka tekisi mieli. Kun muutin opiskelemaan, jäivät kaikki ihanat äidin reseptikirjat äidin luokse. Niinpä aloitin suunnittelemaan itselleni "reseptikirjaa". Kiertelin kauppoja ja etsin erilaisia vihkoja, mutta mikään ei tuntunut tarpeeksi hyvältä. Sitten silmäni osuivat siroon mappikansioon. Ajattelin heti, että reseptit pysyisivät puhtaina muovitaskuissa ja sivujenkin kääntäminen on helpompaa, eikä tarvi pelätä niiden repeytymistä. Siitä lähti idea tähän reseptikansioon.

Aina kun löydän jonkun oikein erityisen ja herkullisen näköisen reseptin, kirjoitan sen ylös paperille, pujotan muovitaskuun ja laitan sen omaan kohtaansa kansioon. Olen siis jaotellut välisivuille suolaiset ja makeat ruuat/leivonnaiset. Jos resepti onkin jostain syystä odotettua huonompi, on se helppo ottaa pois muovitaskusta ja laittaa uusi tilalle.

Tähän reseptikansioon olen sekä kirjoittanut itse paperille reseptejä että leikellyt erilaisista lehdistä ohjeita. Olen tarkoin kerännyt reseptejä ja haluankin tähän vain parhaat reseptit. Tämän syksyn aikana kansio on täyttynyt jonkin verran, mutta vielä on paljon tilaa- ja sen takia tämä onkin oiva tapa säilyttää reseptejä! Plussaa voin myös sanoa siitä, että tämä sopii mainiosti keittiöön mukaan. Muovitaskut ovat nimittäin helppoja puhdistaa lialta, eikä nestekään pääse siitä läpi. :)


Tässä oli vähän kuvia, joista saa toivottavasti vähän suuntaa, millainen reseptikansio tästä on tulossa.
Mä ihastun tähän kansioon joka päivä enemmän ja enemmän, koska joka päivä tuntuu, että tämä on just mun näköinen - vaikka halpa onkin! :)

Onko teillä omia reseptivihkoja tai -kansioita, vai oletteko satsanneet kaupan kirjoihin? 
Muita hyväski todettuja ja opiskelijabudjettiin sopivia reseptien säilytysvinkkejä? :)


<3:llä Jennukka

6 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea!!:) Mä en itse hirveästi leivo tai kokkaile, ainakaan sellaisia mihin tarvisin ohjetta, mutta tuota ideaahan voisi soveltaa melkein mihin vain! Ja niin kuin sanoitkin, helppo sitten ottaa pois jos ei ollutkaan hyvä ohje tai järjestää uuteen järjestykseen kun reseptejä karttuu enemmän. Toista se olis jos keräisi niitä vaikkapa vihkoon, niin eipä niitä hirveästi poisteltaisi tai vaihdettais paikkaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tää on vaan kätevä ja käytännöllinen idea! :) Ja sitähän en myönnä, että alunperin tarkoituksena oli liimata tavalliseen ruutupaperivihkoon ohjeet ;D

      Poista
  2. Hienoa, että näitä reseptivihkoja tehdään vielä näin nettiaikakaudellakin. Itseltäni löytyy lähemmäs 10 kpl vihkoja, joihin olen leikannut ja liimannut mielenkiintoisimpia ohjeita. Reseptivihkoissa on oma taikansa, jota ei esim. ruokakirjoissa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi! Näissä reseptivihkoissa on se oma taikansa ja juttunsa. Itse arvostan enemmän ainakin itse tehtyjä juttuja, mitä suoraan kaupan hyllyiltä tulleita. :) Ja kiva kuulla että muutkin näitä arvostaa ja tekee edelleen! :)

      Poista